logo_iict langflag_en

ИНСТИТУТ ПО ИНФОРМАЦИОННИ
И КОМУНИКАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ

Секция Кибер-Физични Системи

Основни разработки

Сервизен робот асистент ROBCO 19

Роботът е създаден с цел да подпомага хората в тяхното ежедневие. Той е съставен от мобилна платформа и манипулатор. Оборудван е с множество сензори - Лазеран скенер, USB камера, ултразвукови и инфрачервени сензори.

Robco_19

Някои от основните свойства на робота са, че той може да работи в режим на автономна навигация, да разпознава основните предмети в дома на човека и да предприема синтезира говор.

Мобилен робот транспортьор ROBCO 20

Роботът е създаден с цел да пренася автономно, различни товари/пратки от едно място до друго. Той е съставен от четири-колесна мобилна платформа, с колела от типа 'mecanum wheels'. Оборудван е с множество сензори - Лазеран скенер, USB камера, ултразвукови сензори.

Robco_20

Роботизирана ръка за рехабилитация ROBCO ®

Манипулаторът за рехабилитация на горни крайници Robco има 2 степени на свобода, с зона на достижимост от -30 до 180 °. Управлява се от компютър и микропроцесорен контролер, за програмиране на параметрите на устройството (екстензия, флексия, пауза, мощност и скорост). Предназначен е за рехабилитация на раменната става, лакътните стави и китката. Манипулаторът е универсален и е проектиран както за лява, така и за дясна ръка. Използва се в седнала позиция.

Robco_R